Vanemad lastele jõulukalendrit valides raha ei loe

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud kommivabrikud tulevad enne jõule välja oma advendikalendriga.
Paljud kommivabrikud tulevad enne jõule välja oma advendikalendriga. Foto: Hanneli Rudi

Poodide kinnitusel müüakse Eestis enne advendiaja algust kõige enam odavaid advendikalendreid, kuid nüüd on otsa saanud just uhkemad ja kallimad variandid.

«Kallimad kalendrid osteti kõik ära. Kõik, mis alles, on väljas ja rohkem ei tule,» kinnitab Ülemiste Rimi müüja, kes jõulukalendritest tühjaks jäänud alust hoopis lastešampoonide kinkekarpidega täidab. Nii tulebki advendikalendrit valides leppida kõige odavamate  variantidega, kus šokolaadi on sees väga vähe (u 50 gr). Tõsi küll, pisut on alles ka Hello Kitty suurt kalendrit (130 grammi šokolaadi), mis maksab 9.90. Teised hinnalisemad advendikalendrid on juba mitu päeva enne advendiaja algust läbi müüdud, kuigi Rimi kontori kinnitusel peaks just Ülemistel olema kõige rikkalikum valik.

Sarnane vaatepilt ootab ees ka Sikupilli Prismas. Kuni paarieuroste kalendrite juures on hinnasildid, mis viitavad  kallimatele variantidele, aga näha neid enam pole. «Otsa sai,» vastab abivalmis müüja, kui uurin, kus võiks leida ligi 14 eurot maksvat M&Mi advendikalendrit. Naine pakub abivalmilt, et kui väga kallist kalendrit tahta, siis on veel alles  Mozarti advendikalender (460 gr/ 27.29).

Torupilli Selveris on odavamaid jõulukalendreid laste seas poppide tegelastega, kuid müüja sõnul kõige  kallim Merci oma on otsas. Pisut suurematest kalendritest on seal veel alles Disney (5.79/200 gr) ja Dumle variant (7.59/210 grammi).

Maximas ongi müügil vaid kahte tüüpi advendikalendreid: traditsioonilised (95 senti) ning erinevate tuntud mängude ja joonisfilmitegelaste teemaliste šokolaadidega Disney kalendrid (1,79). «Jõulukalendrite suurim müük on viis-seitse päeva enne 1. detsembrit. Pärast 1. detsembrit advendikalendreid mõistetavatel põhjustel eriti ei osteta,» rääkis Maxima turundusjuht Ty Lehtmäe. Kõige rohkem ostetaksegi tema sõnul  tavalisi jõulukalendreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles