Jõululugu: meie pere esimesed jõulud

Kersti Raud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulud
Jõulud Foto: Lennart Rikk
Mäletan seda aega, kui veel olin väike laps ja ootasin jõule nii väga. Meie pere traditsioonid olid vast ikka samad nagu teistelgi. Jõulupuu, praad, kingid. See oli ilus aeg. Nüüd on mul omal pere, ning meie pere esimesed jõulud olid erakordsed.

Esimene aasta uues kodus. Lund sadas ja oli väga kaunis jõululaupäev.. ootasime issit koju, et kauni kuusepuu alt kinke avama hakata. Meie väike tütar ootas seda väga.


Mäletan, et tegime pisi tütrega köögis süüa, sealiha ja hapukapsast. Kui helises telefon. Vastasin. Edasine.. mulle helistati kiirabist, et minu abikaasa oli autoõnnetuses, ning kriitilises seisus.. Varisesin kokku, krabasin pidi tütre ja ruttasin haiglasse. Endamisi mõtlesin, meie jõulud, meie pere esimesed jõulud, see ei saa nii olla..

Haiglasse jõudes, arst sõnas.. et eriti lootust ta meile ei anna. See oli šokk. Ma ei tahtnud seda uskuda. Minu lootus ei surnud. Istusime tütrega issi voodi kõrval, kui pisike mulle otsa vaatas ja ütles: emme, ma ei tahagi enam seda nukut jõuluvana käest, ma tahan, et issi üles ärkaks. Pisarad silmis, suutsin tütrele naeratada ja vastasin: Palume nüüd kallis jõuluimet. Hommikul ärkasin selle peale, et tundsin puudutust oma käel. Avasin silmad, see oli uskumatu, abikaasa silmad olid lahti ja ta naeratas.

Pigistas minu kätt ja lihtsalt naeratas.. Ta oli kõige raskemast olukorrast välja tulnud. Tänasin jumalat, tänasin jõuluimet, ingleid.. kõike kõike. Minu ja pisitütre rõõm oli üüratu. Meie esimesed jõulud möödusid haiglas, issi juures.

Tagasi mõeldes, ütles abikaasa mulle, et tol öösel ta kuulis kõike, kõike mis mina talle rääkisin, ta kuulis oma tütre häält, ta kuulis meid ja ei andnud alla, vaid võitles, võitles elu nimel, meie nimel. See on suurim jõulukink mida ükski naine, ema või tütar võiks tahta..

Nüüdseks oleme täielikult paranenud ja ees on uued jõulud. Seekord soovime neid perega kodus veeta. Hindan väga mis mul on, ei soovigi enamat, kui et minu lähedastel oleks kõik hästi. Soovin ka teistele palju rõõmu ja armastust sellel imelisel ajal.

Autor: Nele Neerot

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles